Slovenska ministrica unutarnjih poslova želi se što prije sastati s Orepićem oko izbjeglica

Slovenska ministrica unutarnjih poslova želi se što prije sastati s Orepićem oko izbjeglica

Foto: FAH

SLOVENSKA ministrica unutarnjih poslova Vesna Gjerkeš Žnidar čestitala je u ponedjeljak novom hrvatskom ministru unutarnjih poslova Vlahu Orepiću na imenovanju i izrazila želju da se s njime što prije sastane i razgovara o migrantskoj krizi.

Gjerkeš Žnidar je rekla kako je čestitala novom hrvatskom ministru unutarnjih poslova Vlahu Orepiću na imenovanju i da se nada da će se s njim što prije sresti radi dogovora o regulaciji migrantskog toka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ona je nakon sastanka ministara unutarnjih poslova zemalja EU-a u Amsterdamu rekla da smisao prijedloga premijera Mire Cerara, koji je dobio potporu više zemalja za njegovu ideju  jačanja "druge crte" zaštite EU-a od ilegalnih migracija, nije "izolacija Grčke" nego slanje signala potrencijalnim migrantima da ih EU ne može sve primiti i da je priljev potrebno smanjiti.
Dodala je da Slovenija također predlaže određivanje zajedničkih europskih kriterija za prijam ili odbijanje migranata koji u Europi traže azil i nudi konkretnu pomoć europskih policija Makedoniji, na njenoj granici s Grčkom.

U Sloveniju je u ponedjeljak ušao samo jedan vlak koji je u Dobovu dovezao  904 migranata, a smješteni su u lokalni centar, gdje čekaju transport prema Austriji, objavila je slovenska policija.
Od početka ove godine u Sloveniju je ušlo 49.000 migranata, manje od dvije tisuće dnevno, a smanjivanju priljeva zadnjih dana doprinijele su i restrikcije koje su nedavno uvele Austrija, Slovenija i druge zemlje na balkanskoj migrantskoj ruti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara