Slovenska poduzeća bez poslova u Iraku

SLOVENIJA nije na popisu zemalja koje će po direktivi američkog ministarstva obrane smjeti konkurirati za poslove obnove u Iraku, no službena Ljubljana u srijedu je izrazila nadu da će slovenska poduzeća ipak moći konkurirati kao podizvođači, ako ne na primarnim, a onda na sekundarnim natječajima.

Službena Ljubljana je tako opovrgla vijesti kako je isključenje s popisa zemalja koje će sudjelovati u profitabilnim poslovima "kazna" za suzdržanu politiku koju je vlada u Ljubljani vodila prema "jednostranoj" intervenciji SAD i Britanije u Iraku, bez odobenja UN-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je u srijedu priopćilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, direktiva zamjenika američkog ministra obrane Paula Wolfowitza kojom je Slovenija isključena s popisa 63 zemlje koje će moći konkurirati za iračke poslove, posljedica je činjenice da Slovenija nije članica koalicije država koje aktivno sudjeluju u Iraku oružanom silom. No, kaže se u priopćenju, slovenska poduzeća moći će dobiti poslove "podizvođača" uz aktivnu potporu gospodarske komore i ministarstva vanjskih poslova.

Slovenski mediji prenijeli su u srijedu i ocjene američkog tiska kako su s popisa zemalja čija poduzeća mogu sudjelovati u obnovi Iraka isključene one države "koje su se protivile ratu i Iraku", te da je riječ o "do sada najizravnijoj osveti" Washingtona neposlušnim zemljama iz stare i nove Europe koje su se protivile intervenciji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara