Slovenska ribarica nedaleko od Savudrijskog rta na policijsko upozorenje napustila hrvatske vode

HRVATSKA je policija zaprimila dojavu da je oko 9,15 sati nedaleko od savudrijskog rta uočena slovenska ribarica u ribolovu u hrvatskim vodama, potvrdila je novinarima glasnogovornica istarske Policijske uprave za međunarodne odnose Štefanija Prosenjak-Žumber.

Po njezinim riječima po dogovoru hrvatske i slovenske policije o zajedničkom postupanju u tom dijelu mora hrvatski policajci su o događaju izvijestili slovenske policajce, a vlasnik slovenske ribarice je nakon upozorenja da napusti spomenutu poziciju to i učinio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Ceha ribara Bujštine Danilo Latin u izjavi za novinare kazao je kako je slovenska ribarica 150 metara od savudrijske luke još sinoć spustila mreže, a vlasnik broda ih je tek jutros oko 9 sati digao, umjesto da to učini rano jutros, kao što je običaj.

"Očito nas slovenski ribari žele isprovocirati kako bi dobili argumente da hrvatski ribari postupaju samovoljno i mimo zakona. Međutim, iskustvo u zadnjih četrnaest godina dovelo nas je do toga da više ne padamo na njihove provokacije, nego smo o cijelom događaju izvijestili policiju", rekao je Latin.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara