Slovenske ribarice i policija u hrvatskim vodama

SLOVENSKA ribarica uočena je jutros u 7 sati kako ribari na šest milja južnije od crte razgraničenja u Savudrijskoj vali u hrvatskim teritorijalnim vodama, potvrdio je glasnogovornik Policijske uprave istarske Robert Pavleković.

Istaknuo je kako je hrvatska policija upozorila posadu slovenske ribarice da su u hrvatskim teritorijalnim vodama, no ribarica je taj položaj napustila tek u 10:16 sati.

Hrvatski policajci nešto nakon 7 sati uočili su i drugu slovensku ribaricu na četiri i pol milje južnije od crte razgraničenja, također u hrvatskim teritorijalnim vodama. Ta je ribarica, nakon obavljena posla, taj položaj u Savudrijskoj vali napustila u 9:05 sati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 11 sati na 1,6 milja u hrvatskim teritorijalnim vodama uočene su pak dvije slovenske ribarske koće, "Riba 1" i "Riba 2", koje je pratilo slovensko policijsko ophodno plovilo.

Na 2,1 nautičke milje u hrvatskom moru došlo je do kontakta između hrvatske i slovenske policije, u tijeku kojeg su slovenski policajci upozoreni da se nalaze u hrvatskim teritorijalnim vodama, kao što su upozorene i posade ribarskih koća, napomenuo je glasnogovornik PU-a.

Slovenske koće napustile su hrvatsko more u 12:30, a slovenska policija u 12:55 sati, navodi policija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara