Slovenski poljoprivredni ministar zatražio pojašnjenja od europskog kolege

SLOVENSKI ministar za poljoprivredu i šumarstvo Franci But u utorak je od europskog povjerenika za poljoprivredu i ribarstvo Franza Fischlera tražio informacije o mogućim razgovorima Hrvatske i Europske unije o proglašenju gospodarskog pojasa, javila je slovenska tiskovna agencija STA.

But je za STA izjavio da je u telefonskom razgovoru s Fischlerom razgovarao o namjeri Hrvatske da zajedno s Italijom u Jadranskom moru proglasi takav pojas, te se zanimao je li Hrvatska o tome razgovarala s Bruxellesom i je li došlo do kakvog dogovora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je stajalište europskog komesara za STA prenio slovenski ministar, Europska komisija u kontaktima je s Hrvatskom prije nekoliko mjeseci dala pojašnjenje kako je zainteresirana za što racionalnije i ekološki sigurno gospodarenje morskim resursima, te da načelno podržava ponešto restriktivniju politiku na tom području. No, stajalište je Europe da se gospodarski pojas može formirati samo uz zajednički dogovor svih zainteresiranih, a kad je riječ o Jadranskom moru onda je to i Slovenija, prenio je But svoj razgovor sa europskim povjerenikom za pitanja poljoprivrede i ribarstva Franzom Fischlerom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara