Slovenski premijer odbio razgovarati s Janšom i Bajukom

SLOVENSKI premijer Anton Rop odbio je u utorak zahtjev vodećih oporbenih stranaka da s njima otpočne dijalog kako bi prestale bojkotirati zasjedanja parlamenta.

Čelnici oporbene koalicije Nova Slovenija, Janšini socijaldemokrati i Bajukovi demokršćani za svoj ponovni povratak u parlamentu u kojemu izvode "selektivni bojkot", pojavljujući se samo prilikom glasovanja, ali ne i u raspravi, zahtijevaju izravni TV prijenos parlamentarnih sjednica i tvrde da javnost nije upućena u parlamentarne događaje koja bi ih morala zanimati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rop je dodao da će umjesto Janše i Bajuka na razgovor pozvati konstruktivne oporbene stranke, Jelinčičeve "nacionaliste" i "stranku Mladih" Bogomira Vnučeca.

Slovenski tisak prenosi ocjene nekih analitičara koji ocjenjuju da je zamisao Janše i Bajuka izazivanje političke krize koja bi vodila u prijevremene izbore. Pri tome navode Janšinu izjavu da ne treba čekati redovni kraj mandata Ropove vlade, te da bi najbolje bilo da se parlamentarni izbori održe najkasnije za godinu dana jer će se tada održati i izbori za 7 članova Europskog parlamenta iz Slovenije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara