Slovenski premijer Rop o susretu kvadrilaterale

Slovenski premijer Anton Rop izjavio je da susret predsjednika vlada Slovenije, Italije, Mađarske i Hrvatske u okviru kvadrilaterale, koju 30. ovog mjeseca ugošćuje Slovenija, nije prava prilika za napredak u bilateralnim odnosima Slovenije i Hrvatske.

Na pitanje što očekuje od svog prvog susreta sa Sanaderom, postavljeno u srijedu na konferenciji za novinare posvećenoj uglavnom pitanjima domaće politike, slovenski je premijer izjavio da ne očekuje mnogo jer je središnja tema razgovora kvadrilateralna suradnja koja ima svoj program, no da će s hrvatskim premijerom razmijeniti neke informacije.

"Na sastanku će biti i talijanski premijer i možda ćemo nešto zajedno reći o nekim našim zajedničkim problemima, osobito problematici morskog pojasa. Ali, važnije stvari neće se moći do kraja riješiti", rekao je Rop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slovenski je premijer ocijenio da je dobro da će do susreta sa Sanaderom doći, ali i dodao da će Hrvatska i Slovenija čim bude moguće pripremiti poseban susret o bilateralnim pitanjima.

"U međuvremenu ćemo izvršiti odgovarajuće stručne pripreme i pokušati učiniti korak naprijed", najavio je Rop.

(Hina) fl sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara