Slovenski tisak o salmoneli u Solarisu: Slovenci bi mogli bi tražiti odštetu

NAJVIŠE slučajeva oboljelih od salmonele prošloga tjedna u šibenskom turističkom naselju Solaris bilo je, čini se, među slovenskim sudionicima adventističkog kongresa, a neki bi mogli zatražiti odštetu zbog neadekvatne turističke usluge ili eventualnih zdravstvenih posljedica, piše u utorak slovenski tisak.

Slovenski tisak piše da su neki od oštećenih gostiju iz Slovenije od svojih turoperatora već dobili 10-postotni popust zbog trovanja hranom.

Neki su pak odvjetnici upozorili turističke agencije da su za svoje aranžmane dužni provjeriti stanje na terenu jer gosti, zbog neodgovarajuće usluge i gubitka dana planiranih za odmor u roku od dva mjeseca mogu podići odštetne zahtjeve, piše tisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slovenski Zavod za zaštitu zdravlja objavio je u utorak da je oboljelo 70 slovenskih državljana koji su boravili u Solarisu, a većina njih, kao vjerojatni uzrok zaraze, navodi francusku salatu.

U Sloveniji je, nakon povratka u domovinu, bilo hospitalizirano 12 turista iz Šibenika, ali nijedan s ozbiljnijim posljedicama.

Slovenske zdravstvene vlasti navele su da službeno dosad nisu obaviještene o mogućem inkriminiranom obroku hrane ili izolaciji uzročnika salmonele, te da samo na osnovi neslužbenih informacija imaju saznanja da se radilo o salmoneli.

Ljubljansko "Delo" prenosi i tvrdnju slovenske Udruge za zaštitu potrošača da je i lani jedna obitelj kod njih tražila zaštitu jer im je dijete u Solarisu tada oboljelo od salmonele, te da je sanitarna inspekcija od iste hotelske kuće tražila novi sustav prehrane u kojemu neće biti zastupljeni kremni namazi i jela od svježih jaja kod kojih postoji rizik trovanja spomenutom bolešću.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara