Slovensko ministarstvo obrane utvrdilo da njihovi vojnici nisu zapalili hrvatsku zastavu

MINISTARSTVO obrane Republike Slovenije odlučno je danas demantiralo tvrdnje kako su dva pripadnika vojske Slovenije zapalili hrvatsku zastavu u Umagu. Naime, kako prenosi Slovenska televizija, na temelju preliminarne istrage MORS-a utvrđeno je kako pripadnici vojske nisu sudjelovali u incidentu.

"Slovenska vojska poštuje državna obilježja, a da su kojim slučajem uistinu slovenski vojnici sudjelovali u incidentu, sudilo bi im se i za blaćenje ugleda" poručili su iz slovenskog Ministarstva obrane.

Podsjetimo, policija je ovog vikenda uhitila 21-godišnjeg Slovenca koji je u noći sa srijede na četvrtak u autokampu kod Umaga zapalio hrvatsku zastavu te je protiv njega  podnesena kaznena prijava zbog povrede ugleda Hrvatske, te prekršajna prijava zbog drskog ponašanja. No, prema tvrdnjama časopisa Žurnal, mladić to nije učinio. Pravi krivci navodno su njegovi sunarodnjaci, dva pripadnika slovenske vojske koji ga poznaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik generalštaba slovenske vojske Simon Korez odmah je reagirao na navode Žurnala izjavom kako će se provesti istraga o tom slučaju. Sudeći prema priopćenju MORS-a istraga je ekspresno završila sa zaključkom kako slovenski vojnici nisu sudjelovali u incidentu.

I.Ć.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara