Slovenskog predsjednika u Podgorici će dočekati prosvjedi

SLOVENSKOG predsjednika Janeza Drnovšeka, koji u ponedjeljak stiže u radni posjet Crnog Gori, u Podgorici će dočekati prosvjedi prosrpskih stranaka, javili su u subotu crnogorski mediji.

Janez Drnovšek bi tijekom posjeta Crnoj Gori trebao iznijeti svoj plan rješavanja krize na Kosovu.

Slovenski predsjednik nedavno je trebao posjetiti Beograd, ali je predsjednik Državne zajednice Svetozar Marović odgodio susret zbog Drnovšekovih stajališta o neovisnosti Kosova.

Srpska narodna stranka (SNS) priopćila je da slovenski predsjednik Janez Drnovšek nije dobrodošao u Crnu Goru te je najavila prosvjede ispred Skupštine Crne Gore.

"Ako dođe do tog posjeta u ponedjeljak, SNS će organizirati veliko okupljanje na kojemu će građani Podgorice osobno reći Drnovšeku da nije dobrodošao u Crnu Goru, jer dolazi pojačati ionako izraženu sveukupnu, osobito političku krizu u Crnoj Gori", rekao je čelnik SNS-a Andrija Mandić.

Donedavni čelnik Narodne stranke (NS) Dragan Šoć najavljeni posjet slovenskoga predsjednika ocjenjuje kao "grub diplomatki politički faul".

Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić kaže da je Drnovšekov posjet "prst u oko Srbiji" te da "slovenski predsjednik i crnogorski premijer Milo Đukanović rade na istom poslu". "Oni pokušavaju zakomplicirati cijelu situaciju uoči početka pregovora o Kosovu i to na najprizemniji način", rekao je Nikolić podgoričkim medijima.

Pojedinosti o Drnovšekovu posjetu Crnoj Gori nisu priopćeni.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara