Slučaj koji je dirnuo javnost: Preminula djevojčica kojoj je posljednja želja bila vidjeti oca zatvorenika

Slučaj koji je dirnuo javnost: Preminula djevojčica kojoj je posljednja želja bila vidjeti oca zatvorenika

JAYCI YAEGER preminula je od raka na mozgu. Bila je desetogodišnja djevojčica kojoj je dijagnosticiran rak još u dobi kada je imala svega tri godine. No, rak nije bio jedina bitka u kratkom životu ove djevojčice.

Zahvaljujući američkom "pravosuđu" Jayci i njena obitelj zadnjih mjesec dana njezina života proveli su u pravnoj bitci da posljednje trenutke života djevojčica provede sa svojim ocem.

Sudac nije vidio ništa neobično

Naime, Yason Yaeger služi posljednju godinu od petogodišnje kazne zbog preprodaje droge u zatvoru s minimalnim osiguranjem u Južnoj Dakoti, svega tri i pol sata od svoje umiruće kćerkice u Lincolnu (Nebraska).
 
No, iako su svi znali za njegovu priču, Yaeger je imao dovoljno živaca zatražiti od pravosudnih vlasti prebačaj u zatvor koji je udaljen svega pola sata od djevojčice osuđene na smrt.

Sustav se grubo poigrao s njim, s obzirom da mu je zahtjev odbijen jer, kako stoji u zakonu, kojeg su se očigledno neki "presljepo" držali, samo u izvanrednim okolnostima moguć je transfer. 

Kako je obrazložio sudac koji je odbio zahtjev, u činjenici da umiruća djevojčica koja je za svoju posljednju želju izabrala vidjeti svog oca, "nije bilo izvanrednih okolnosti". Ništa po američkom zakonu nije bilo neobično - osim čovjeka koji izlazi iz zatvora u kolovozu i koji želi ispuniti djetetovu želju da ga vidi prije nego što umre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirala ubrzanim disanjem

Nakon tisuća i tisuća pisama koje su svakodnevno stizale u zatvor u Južnoj Dakoti, federalne vlasti u "pet do dvanaest" odlučili su pustiti Yasona da vidi svoju umiruću kćerku.

Posjet je trajao svega pola sata. Jayci se već danima nije mogla micati, pričati niti jesti, a na posjet oca reagirala je ubrzanim i otežanim disanjem.

Odmah nakon posjeta, djevojčica je umrla od posljedica moždanog udara. 

I.Ć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara