SLUČAJ RIJEČKE BANKE: PODOBNIK SE I DALJE BRANI ŠUTNJOM

Drugoosumnjičena u slučaju Riječke banke Snježana Podobnik danas je na riječkom Županijskom sudu ponovno saslušana te se o činjenicama iz nedavno proširenog istražnog zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva branila šutnjom.

Nakon završetka policijske istrage proširena je sudska istraga, pa je bivša voditeljica Odjela deviznih sredstava Podobnik osumnjičena za kažnjiva djela zloporabe položaja i ovlasti i prikrivanje gotovo cijelog gubitka Riječke banke od oko 98 milijuna dolara. Do tada je sumnjičena za prikrivanje oko 54 milijuna dolara gubitaka.

Za zloporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje službenih dokumenata, čime je banka oštećena za oko 98 milijuna dolara, sumnjiči se bivši glavni diler Eduard Nodilo, a za dio netočnih knjiženja trgovanja deviznim novcem bivša voditeljica Odjela deviznih sredstava Mirta Vlah.

Nodilo, Podobnik i Vlah u rujnu prošle godine pušteni su iz pritvora i brane se sa slobode.

Zbog sumnje da su počinili kažnjiva djela protiv službene dužnosti te lažnim prikazivanjem poslovanja Riječke banke stjecali materijalnu korist, u rujnu prošle godine pokrenuta je istraga protiv bivšeg predsjednika Uprave Ivana Štokića, člana Uprave Borislava Perožića te direktora Direkcije deviznih sredstava Milojka Tankosića.

Ako do početka ožujka sudska istraga o slučaju Riječke banke ne bude završena i Državno odvjetništvo ne podigne optužnicu, sva će trojica biti puštena i branit će se sa slobode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara