Službeno identificirana prva žrtva napada u Londonu

SUSAN LEVY, 53godišnja žena iz Hertfordshirea, sjeverno od Londona, prva je žrtva prošlotjednih terorističkih napada na London koja je službeno identificirana, priopćio je Scotland Yard.

Prema istom izvoru, istraga o njezinoj smrti će se otvoriti u podne na sudu St. Pancras Coroners Court.

"Identifikacija je složen proces. Iznimno je važno da se ne pogriješi", izjavila je Hazel Blears iz ministsrstva unutrašnjih poslova.

U napadima na podzemnu željeznicu i autobus u četvrtak je u Londonu prema potvrđenim informacijama poginulo 49 osoba, 31 osoba još se vodi kao nestala, a ranjeno je više od 700, od kojih je 62 još uvijek zbog težine ozlijeda u bolnici.

U ponedjeljak je London poprimio izgled svakodnevnice. Podzemna željeznica, kojom svaki dan putuje oko tri milijuna ljudi, radi, a autobusi, koji dnevno prevezu šest milijuna ljudi, u punom su pogonu i prijevozne službe i poduzeća rade gotovo normalno.

Sigurnosne snage stavljene su u drugi najviši stupanj uzbune, javio je list The Times u ponedjeljak. To je dosad najviši stupanj uzbune u Britaniji, viši no što je bio objavljen nakon terorističkih udara od 11. rujna 2001. Istražitelji, piše list, smatraju da su počinitelji najvjerojatnije još živi i ne isključuju daljnje terorističke napade.

SAD je u London uputio forenzičke stručnjake FBI-a kako bi pomogli u analizi poprišta događaja. I Britanija i SAD tvrde da napadi imaju prepoznatljiv potpis AlQaide.

Policija je uputila molbu ljudima da im stave na raspolaganje fotografije ili eventualno video snimke mjesta bombaških napada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara