ŠMARJEŠKE TOPLICE: ODVOJENE IZJAVE NAKON SASTANKA

Nakon razgovora izaslanstva Hrvatske i Slovenije, koji su o pitanju proširenja jurisdikcije u Jadranskom moru počeli u utorak ujutro u Šmarješkim toplicama, neće biti zajedničke izjave dvaju izaslanstva, doznaje se iz izvora bliskih hrvatskom izaslanstvu.

U Šmarješkim Toplicama počeo je u utorak ujutro sastanak predstavnika hrvatskoga i slovenskog ministarstva vanjskih poslova, posvećen pitanjima proširenja jurisdikcije u Jadranskom moru.

Nakon razgovora predstavnici dvaju izaslanstva dat će posebne izjave za javnost. Kako se neslužbeno doznaje iz krugova bliskih hrvatskom izaslanstvu, slovenska strana nije pristala na zajedničku izjavu, a inzistirala je i na tehničkoj razini sastanka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato u slovenskom izaslanstvu sudjeluju samo stručnjaci za međunarodno pravo, a u hrvatsko izaslanstvo uključeni su i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva prometa.

Sastanak za koji je slovenska strana inzistirala da bude tehničko-informativne naravi, u ime hrvatskoga izaslanstva vodi Andrea Metelko-Zgombić, načelnica Odjela za međunarodno-prave poslove MVP-a, a sa slovenske strane također voditeljica istog odjela u slovenskom ministarstvu Meta Bole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara