Smijenjen direktor HŽ Putničkog prijevoza Marijan Klarić

Ilustracija: Arhiva 

NOVI predsjednik Uprave HŽ Holdinga Zlatko Ragužar danas je smijenio predsjednika Uprave HŽ Putničkog prijevoza Marijana Klarića, a na njegovo mjesto postavio Renata Hrnića. U Upravu HŽ Putničkog prijevoza danas je ušao i Mario Musa.

Klarić je na čelu te podružnice Hrvatskih željeznica bio od 30. rujna 2005. godine, a sada je prebačen na dužnost člana Uprave HŽ Hrvatske željeznice holdinga. Iz HŽ-a nisu objasnili zašto je smijenjen Klarić već su samo kratko u priopćenju istaknuli da su "ta imenovanja nastavak stvaranja nove kadrovske garniture na način da se, gdje god je to moguće, koriste svi raspoloživi kadrovi unutar sustava čija je prednost poznavanje problematike poslovanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićen 2000. godine, no slučaj je pao u zastaru

Klarića je 2000. godine uhitila policija zbog sumnji u malverzacije dionicama, no ta istraga nije završila, a slučaj je pao u zastaru pa se Klarić nakon toga vratio u HŽ. 1999. godine se Klarića sumnjičilo za napad na tadašnjeg dopredsjednika Sindikata strojovođa Ivana Tolića, koji je u to doba upozoravao na kriminal u tvrtki. Niti ta afera nije Klarića maknula s njegove pozicije, jer zbog nedostatka dokaza nije procesuiran.

Još su se neke afere vezale uz Klarićevo ime, no ništa mu nije dokazano na sudu. Prije par dana Klarić je bio izabran za predsjednika na skupštini Udruge Koridor X Plus.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara