Smijenjeni vjeroučitelj biskupa Škvorčevića nazvao tiraninom

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

POŽEŠKI biskup Antun Škvorčević je oduzeo trajni mandat vjeroučitelju Stanku Pavkoviću koji je do prije tri tjedna bio ravnatelj osnovne škole.

Pavković se mimo volje mjesnog župnika Antuna Ćorkovića i gradonačelnika Pleternice Franje Lucića javio na natječaj za ravnatelja, a Ćorović mu je nakon što je izabran zaprijetio da "pazi što će raditi kada više ne bude ravnatelj". Sada je Pavković završio i bez mjesta ravnatelja, a po volji biskupa ne može niti predavati vjeronauk, piše Jutarnji list.

"Takvo iskazivanje vlasti odlika je tiranina, a ne pastira koji predvodi stado. Gdje je to od pastoralne brige prema dostojanstvu čovjeka", napisao je u pismu biskupu Pavković. On tvrdi kako su njegove nevolje nastale zato što je saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić imao svog kandidata za ravnatelja, a pleternički župnik je s Lucićem u jako dobrim odnosima. Pavković tvrdi i kako je smijenjen zbog projekta gradnje nove školske športske dvorane oko koje je bio mnogo malverzacija, a koje je on prijavio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara