Smijenjeni vjeroučitelj biskupa Škvorčevića nazvao tiraninom

Smijenjeni vjeroučitelj biskupa Škvorčevića nazvao tiraninom

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

POŽEŠKI biskup Antun Škvorčević je oduzeo trajni mandat vjeroučitelju Stanku Pavkoviću koji je do prije tri tjedna bio ravnatelj osnovne škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavković se mimo volje mjesnog župnika Antuna Ćorkovića i gradonačelnika Pleternice Franje Lucića javio na natječaj za ravnatelja, a Ćorović mu je nakon što je izabran zaprijetio da "pazi što će raditi kada više ne bude ravnatelj". Sada je Pavković završio i bez mjesta ravnatelja, a po volji biskupa ne može niti predavati vjeronauk, piše Jutarnji list.

"Takvo iskazivanje vlasti odlika je tiranina, a ne pastira koji predvodi stado. Gdje je to od pastoralne brige prema dostojanstvu čovjeka", napisao je u pismu biskupu Pavković. On tvrdi kako su njegove nevolje nastale zato što je saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić imao svog kandidata za ravnatelja, a pleternički župnik je s Lucićem u jako dobrim odnosima. Pavković tvrdi i kako je smijenjen zbog projekta gradnje nove školske športske dvorane oko koje je bio mnogo malverzacija, a koje je on prijavio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara