Smrt učiteljice izazvala masovni prosvjed u Buenos Airesu

NEDAVNA smrt učiteljice koja je preminula tijekom mirnih prosvjeda prošloga tjedna, izazvala je masovne prosvjede i štrajk učitelja u glavnom gradu Argentine Buenos Airesu, ali i u cijeloj zemlji.

Prosvjetna djelatnica Carlos Fuentealba ubijena je prošlog tjedna tijekom štrajka učitelja u Neuquenu kada ju je u glavu pogodio suzavac kojega je tijekom prosvjeda bacila policija, javaljaju tamošnji mediji.

Buenos Aires ostao je paraliziran u ponedjeljak, kada je promet zatvoren na nekoliko sati zbog tisuće prosvjednika koji su preplavili ulice tražeći ostavku guvernera provincije. Osim toga, učitelji traže i veće plaće kao i pravdu zbog ubijene kolegice.

Najnoviji štrajk argentinskih učitelja, koji je samo jedan od mnogih u posljednjih nekoliko godina, predstavlja izazov prije svega za predsjednika Nestora Kirchnera, koji se trenutno bori protiv inflacije u svojoj zemlji.

"Ne represiji, da životu!", vikali su jučer sudionici prosvjeda, kojima su u paraliziranju prometa, iz solidarniosti, pomogli i djelatnici koji rade u javnom prijevozu. Štrajku su se pridružili i radnici u bankama, javnim ustanovama i studenti.

Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara