Snježne mećave u Češkoj i u Austriji

SNJEŽNA mećava koja je noćas pogodila Austriju u srijedu je ozbiljno omela prometovanje vozila u istočnom dijelu zemlje, a praška zračna luka Prag-Ruzyne u srijedu ujutro je zbog velikih nanosa snijega zatvorena, izvijestila je glasnogovornica zračne luke Anna Kovarikova.

"Praška zračna luka je zatvorena u 5.15, a krizni stožer će odlučiti koje će daljnje mjere biti poduzete", rekla je novinarima. Zatvaranje praške zračne luke odgodilo je i putovanje češkog predsjednika Vaclava Klausa koji je u 7 sati trebao poletjeti za Jordan. U mnogim područjima Češke promet je otežan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijski Auto-moto klub OeAMTC u srijedu je upozorio vozače da je najvažnija autocesta A-1 koja povezuje istočni i zapadni dio zemlje zatvorena u oba smjera na području od 32 km između mjesta Amstetten i Ybbs zbog uklanjanja nanosa snijega.

Za kamione teže od 7,5 tona zabranjen je promet između Beča i Sankt-Poeltena, a u glavnome gradu Austrije 30 cm svježe napadalog snijega ometa normalno prometovanje gradskim cestama.

Unatoč tomu međunarodna zračna luka Vienne-Schwechat otvorena je za zračni promet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara