Snježne mećave u Hrvatskoj, otoci odsječeni od kopna

Snježne mećave u Hrvatskoj, otoci odsječeni od kopna

SNJEŽNA mećava otežava jutros promet u Lici i Gorskom Kotaru, zbog čega su neke ceste zatvorene za sav promet, dok na nekima ne smiju prometovati kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom.

Zbog snježne vijavice za sav promet zatvorene su Lička magistrala na dionicama: Gračac-Knin i Pećane-Korenica (D1), D218 Otrić-Brotnja, D506 Dobroselo-Bruvno te županijska cesta Bjelopolje-Donji Lapac.

Snježna mećava praćena jakom orkanskom burom tijekom noći pogodila je Imotsku krajinu gdje snijeg i jutros pada.

Zbog olujne bure, za sav promet zatvorene su dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (D54).

Samo osobna vozila koja idu iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, mogu ići autocestom A1 do čvora Benkovac i dalje državnim cestama preko Zatona Obrovačkog i Gračaca (D27 i D50) do čvora Sveti Rok gdje se ponovno mogu uključiti na autocestu A1.

Iz istog razloga, dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Delnice zabranjen je promet za teretna vozila iznad 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama.  Paškim i Krčkim mostovima te državnim cestama Gospić-Karlobag (D25) i Gračac-Obrovac (D27) smiju prometovati samo osobna vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg mjestimice usporava promet na dionici autoceste A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, između čvorova Bisko i Šestanovac te na cestama u okolici Vrgorca i Imotskog.

Senj, Karlobag i Jablanac bez struje

Orkanska bura sinoć i noćas pogodila je podvelebitsko primorje, a blizu Karlobaga srušila je i dalekovod zbog čega su veći dio Senja, Karlobaga i Jablanca ostali bez struje.

Prekinut je trajektni promet s otocima: Cresom, Rabom, Pagom, Bračom, Hvarom i Pelješcem.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara