SNJEŽNO NEVRIJEME PARALIZIRALO PROMET DILJEM EUROPE

Iznimno niske temperature i snježno nevrijeme paralizirali su u četvrtak promet diljem Europe, od Londona do Moskve, zarobivši tisuće putnika u zračnom i željezničkom prometu u zračnim lukama i na željezničkim postajama.

Uprava britanskog Heathrowa je, zbog snježnih nanosa i leda, u srijedu bila prisiljena otkazati više od 200 letova, a u četvrtak još 90, rekla je glasnogovornica te britanske zračne luke. Slična je situacija i u međunarodnoj zračnoj luci pokraj Bruxellesa te u frankfurtskoj zračnoj luci.

U velikom dijelu Britanije palo je 28 cm snijega, a temperature su se tijekom noći spustile do minus pet stupnjeva Celzijevih. Zbog snijega su zatvorene prometnice, a na autocestama diljem zemlje dolazi do čestih zastoja.

U sjevernoj Francuskoj tijekom noći palo je oko deset cm snijega koji je jutros prouzročio mnoge nevolje svima onima koji su krenuli na posao, posebno prema većim gradovima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Moskvi su zbog temperatura ispod ništice koje traju već tjednima, pločnici okovani ledom zbog čega je zabilježen velik broj padova i lomova kod pješaka. Agencija Interfax prenosi da su u posljednja 24 sata u Moskvi pri padu na klizavim pločnicima ozlijeđene 72 osobe.

U švicarskim gradovima Bernu i Ženevi u četvrtak ujutro je zbog snježne mećave vladao prometni kaos, a na autocesti blizu Zuericha u lančanom je sudaru sudjelovalo 15 vozila. Zračna luka Ženeva-Cointrin zabilježila je kašnjenja na mnogim linijama u dolascima i odlascima.

(Hina) mh br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara