Solana: Blairov prijedlog o palestinskom sastanku pozitivan

INICIJATIVA britanskog premijera Tonya Blaira da se u siječnju u Londonu organizira sastanak palestinskih dužnosnika ´pozitivan je doprinos´ naporima za postizanje mira na Bliskom istoku, ocijenio je u utorak Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana.

´Sve ono što bi moglo pomoći da se postigne napredak prema političkom rješenju sukoba treba smatrati pozitivnim doprinosom´, kazala je u utorak Solanina glasnogovornica podsjetivši kako bi sastanak u Londonu trebao biti posvećen reformama unutar Palestinske samouprave.

Ona je kazala kako britanska inicijativa može samo ojačati europske napore ´jer se poklapa sa željom EU-a da pomogne Palestincima da što je prije moguće primijene svoje ekonomske i političke strukture´.

´One bi trebale biti dovoljno snažne da omoguće palestinskoj državi dobro funkcioniranje čim bude proglašena´, rekla je glasnogovornica.

Balir je dan ranije pred parlamentom objavio da u siječnju namjerava pozvati palestinske dužnosnike, kao i predstavnike Kvarteta (EU, SAD,UN i Rusija) na sastanak posvećen reformama Palestinske samouprave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara