Solin: Predani stanovi stradalnicima Domovinskog rata

U SOLINU su danas stradalnici Domovinskog rata dobili ključeve 32 stana.

U njihovu je izgradnju Ministarstvo hrvatskih branitelja uložilo 20 milijuna kuna.

Predajući im stanove u Ulici kralja Zvonimira, pomoćnik ministra Dinko Mikulić je istaknuo kako hrvatska država ima trajnu obvezu prema obiteljima onih koji su u Domovinskom ratu poginuli za njezinu slobodu i prema onima koji su ostali bez zdravlja.

I dalje će se o njima brinuti u skladu s realnim mogućnostima, rekao je Mikulić.

Najavio je kako će uskoro biti predana i 24 stana u Trogiru, izgrađena novcem od zajma stradalnicima Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Splitsko-dalmatinskoj županiji dosad je dodjelom stanova ili prilagođenih kuća riješen stambeni problem 650 obitelji, a još ih je 670 dobilo povoljan zajam za kupnju stana ili izgradnju kuće. No, još su 2124 neriješena zahtjeva, koji imaju prioritet, a prema Mikulićevim riječima, počet će se rješavati do kraja ove godine.

Na svečanosti u Solinu, osim gradonačelnika Zvonimira Hrgovića i predstojnika Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji Veljana Radojkovića, bio je nazočan i splitsko-dalmatinski župan Branimir Lukšić, koji nije bio među uzvanicima na svečanoj tribini.

Na novinarsko pitanje zašto nije bio među uzvanicima - župan Lukšić je odgovorio da je "njegovo mjesto među stradalnicima Domovinskog rata koji su zaslužni za to što danas živimo u slobodi i demokraciji", te da ne želi sudjelovati u "farsi da ključeve tim ljudima predaje Veljan Radojković".

Radojković, inače član SDP-a, nije želio komentirati županovu izjavu.

(Hina) dstr jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara