Sony Ericsson sljedeće godine u potpunosti prelazi na proizvodnju smartphoneova

Sony Ericsson sljedeće godine u potpunosti prelazi na proizvodnju smartphoneova

Foto: Sony Ericsson

ŠVEDSKI proizvođač mobilnih uređaja Sony Ericsson danas je priopćio kako će se u budućnosti u potpunosti fokusirati na brzo rastuće tržište smartphone uređaja, piše Reuters.

Zarada kompanije koja je u zajedničkom vlasništvu Sonyja i proizvođača opreme za mobilne mreže, Ericssona, u posljednjem je kvartalu iznosila 31 milijun eura, što je malo više nego što je predviđeno u Reutersovoj anketi, te značajan oporavak nakon gubitka 42 milijuna eura u prethodnom kvartalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prošli je tjedan dobro informirani izvor Reutersu rekao kako je Sony u pregovorima da otkupi 50 posto Ericssonovih dionica.

Tvrtka Sony Ericsson, kojoj je Appleov iPhone snažna konkurencija, kao i "pametni telefoni" Samsunga i HTC-a, neko je vrijeme trpjela gubitak udjela u tržištu, a time i gubitak zarade, te će se 2012. godine prebaciti na proizvodnju smartphoneova.

Sony Ericssonov uređaj Xperia, koji koristi Android operativni sustav, sada čini 80 posto prodaje, a zasad je isporučeno 22 milijuna Xperia smartphoneova, u koje će tvrtka nastaviti ulagati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara