Sovenski lek povukao seriju Lekadola s tržišta

SLOVENSKA farmaceutska tvrtka "Lek" zbog tehničke pogreške prilikom pakiranja povlači iz prodaje i uništava cijelu seriju od 20.000 kutija 500 miligramskih tableta lekadola, svojeg najpoznatijeg analgetika, obznanio je u utorak na konferenciji za novinare direktor "Leka" Metod Dragonja.

"Za prošlotjedni slučaj kada je u jednoj kutiji lekadola otkriven preparat za liječenje astme s brojnim kontraindikacijama, kriv je ljudski faktor i problemi u tehničkoj kontroli pakiranja lijekova, rekao je Dragonja.

Direktor "Leka" je naglasio da je istraga pokazala kako nije riječ o mogućoj sabotaži slovenske tvrtke, koju je prošle godine kupio švicarski Novartis, što se u "Leku" prilikom otkrivanja pogrešnog pakiranja navodilo kao moguća pretpostavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ured slovenske vlade za lijekove najavio je da će protiv "Leka" zbog spomenutog slučaja pokrenuti prekršajni postupak i da su moguće kazne zdravstvenog inspektorata.

Dragonja je upozorio da su medijske dimenzije slučaja bile pretjerane i da je teolin retard, lijek koji se inače izdaje samo na recept, a može uzrokovati glavobolju i razdražljivost, srčane teškoće, alergijske reakcije i probavne smetnje otkriven pogrešno upakiran samo u jednoj kutiji analgetika lekadol.

(Hina) fl dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara