Specijalna policija iz Domovinskog rata izrazila potporu Gotovini

POVODOM prekjučerašnjeg uhićenja hrvatskog generala Ante Gotovine oglasila se Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata koje priopćenjem izražava potpunu potporu uhićenom generalu, te ističe nezadovoljstvo načinom okončanja Gotovinine višegodišnje osobne drame.

Priopćenje, koje potpisuje mr.sc. Željko Sačić, prenosimo u cijelosti.

"U povodu uhićenja našeg ratnog suborca generala Ante Gotovine na području strane države, pripadnici Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata s tugom izražavaju najveću moralnu i svakovrsnu drugu potporu njegovoj obitelji i njemu osobno u ovim dramatičnim trenucima za njih, ali i za Hrvatsku i čitav hrvatski narod.

Jedina gora vijest od ove za sve nas u Udruzi mogla je biti vijest o lišenju života generala Gotovine radi prikrivanja svih laži koje su izrečene posljednjih godina o njemu osobno i o pravednoj oslobodilačkoj borbi hrvatskog naroda za svoju slobodu i suverenost Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističemo svoje nezadovoljstvo i ogorčenje načinom okončanja višegodišnje osobne drame, hajke i "lova" na generala Gotovinu, generala časne i pobjedničke Hrvatske vojske, kojeg smatramo nevinim po svim točkama haške optužnice, a najveću zabrinutost izražavamo za budućnost Hrvatske, kao suverene i neovisne države u svijetlu mogućih presuda Haškog suda.

Haška optužnica protiv naših najvrjednijih pobjedničkih generala Gotovine i Markača upravo se temelji na optužbi da je Hrvatska nastala na "zločinu i etničkom čišćenju", što je neprihvatljiv notorni revizionizam povijesti našeg Domovinskog rata i anticivilizacijsko  izjednačavanje statusa žrtve i agresora.

Zahtijevamo od svih institucija hrvatske vlasti i svih hrvatskih političkih čimbenika da u skladu sa većinskim očekivanjima svih naših građana, odmah poduzmu sve potrebne mjere i pokrenu potrebne političke inicijative, kako bi se spriječile i onemogućile nepopravljive povijesne štete za sadašnje i buduće generacije građana Republike Hrvatske."

Screenshot: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara