Spektakularna pljačka u Rijeci: Razbojnici otišli s plijenom od 1,600.000 kuna

Spektakularna pljačka u Rijeci: Razbojnici otišli s plijenom od 1,600.000 kuna
U SUBOTU navečer trojica maskiranih razbojnika izveli su spektakularnu pljačku kombija Fine na ulazu u garažu trgovačkog centra Kaufland u Rijeci. Prema neslužbenim informacijama olakšali su Getro za otprilike milijun kuna, te Kaufland za 600.000 kuna.

Naoružani pištoljem i puškom pljačkaši su u garaži Kauflanda zaštitare Sokol Marića poprskali suzavcem i prisilili ih da legnu na pod. Zaštitari nisu mogli pravodobno reagirati zato što su u rukama nosili vreće s novcem dok su djelatnici Fine sjedili u kombiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Razbojnici su zatim s vrećama novca izašli na glavnu prometnicu ispred Kauflanda gdje im se izgubio svaki trag, a pretpostavlja se kako ih je negdje u blizini čekao automobil koji ih je odveo daleko od mjesta pljačke.

Policija je o pljački obaviještena vrlo brzo, pa su svi prilazi gradu i centru grada zatvoreni, no čini se kako su pljačkaši bili vještiji i dobro organizirani, pa su izbjegli zamke policije koja je zaustavljala automobile na riječkim prometnicama i provjeravala vozače i putnike.

Policija je još iste noći privela više sumnjivaca, a policijski izvor za Jutarnji je list potvrdio kako niti jedan sumnjivac nema veze s pljačkom, te je rekao kako se vjerojatno radi o dobro uigranim profesionalcima koji nisu iz Rijeke. Dodao je  kako se ne isključuje mogućnost da se radi o istim razbojnicima koji su u svibnju 2004. godine opljačkali Finu u Viškovu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara