Špirić uvjetuje povlačenje ostavke većim ovlastima za sebe i Vijeće ministara

PREDSJEDNIK Vijeća ministara BiH u ostavci, Nikola Špirić, u svom je obraćanju Narodnoj skupštini RS-a izjavio da, ukoliko bude promjene odluke visokog predstavnika u BiH od 19. listopada onda može razmišljati o prihvaćanju novog mandata s novim ovlastima koji garantira uspjeh BiH i njenih entiteta na putu k euroatlantskim integracijama, javljaju bosanskohercegovački mediji.

Špirić je najavio kako će se odazvati na razgovor u Predsjedništvu BiH da bi obrazložio razlog ostavke koja je uslijedila nakon odluke visokog predstavnika u BiH kojom se razvlašćuje Vijeća ministara BiH.

"Ne bi to bio nikakav problem za mene da ta odluka nije protuustavna i protudejtonska i proizvela je negodovanje pola BiH“, rekao je Špirić.

Špirić je u obraćanju poslanicima Narodne skupštine BiH naveo i da njegovo ponašanje nema veze sa službenim Beogradom i pozvao je sve političke faktore u BiH da pokušaju razgovarati.

"Nisam mogao prijeći ni preko ponižavanja i podcjenjivanja institucije koju sam vodio i preko osobnog podcjenjivanja jer već 19 dana ne postoji komunikacija između mene i visokog predstavnika, što samo po sebi govori o složenosti situacije u BiH“, izjavio je Špirić.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara