Split: 15 mjeseci zatvora za pucačicu na policiju i medicinsko osoblje

DRAGICA ELEZ (27) iz Kaštel Gomilice osuđena je danas nepravomoćnom presudom na Općinskom sudu u Splitu na 15 mjeseci zatvora zbog pucnjave na policijske djelatnike i medicinsko osoblje u veljači ove godine.

Policija je protiv nje podnijela kaznene prijave za pokušaj ubojstva i sprječavanje službene osobe u obavljanju dužnosti, no u optužnici podignutoj odmah nakon toga pokušaj ubojstva preinačen je u djelo opće opasna čina. U obrazloženju presude navedeno je kako je Dragica Elez djela počinila u stanju smanjene uračunljivosti, a sudac joj je produžio pritvor u kojem se nalazi od 19. veljače.

Dragica Elez je 19. veljače iz svoje obiteljske kuće u Kaštel Gomilici pucala na djelatnike Hitne pomoći iz Kaštel Starog i kaštelanske policije, koji su pred kuću stigli na poziv njezine rodbine, kako bi je odveli u bolnicu. Rodbina je zatražila pomoć zdravstvenih djelatnika jer je Dragica netom prije događaja u kući vikala i činila nered. U višesatnoj akciji njezina uhićenja u nekoliko je navrata ispalila više desetaka metaka iz pištolja koji ilegalno posjeduje njezin suprug.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragice Elez je prije dvije godine bila osuđena na 10 mjeseci zatvora zbog napada mesarskom sjekirom na svog supruga kad je i lakše ozlijedila jednoga kaštelanskog policajca. Po tadašnjem nalazu Psihijatrijskog odjela bolnice u Vrapču u Zagrebu Dragica je psihički zdrava osoba smanjenih intelektualnih sposobnosti, a u obrazloženju te presude također je stajalo da je u trenutku napada bila smanjeno uračunljiva.

Dragica Elez i suprug joj imaju dvoje malodobne djece koju je socijalna služba smjestila u Dom za nezbrinutu djecu "Maestral".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara