Split: ASH tuži vijećnika Šimunovića

PREDSJEDNIK splitskoga Gradskog odbora Akcije socijaldemokrata Hrvatske Mate Buljubašić danas je na konferenciji za novinare u Splitu najavio kako će ta stranka pokrenuti sudski građanski postupak protiv vijećnika Nikole Šimunovića koji je iz ASH prešao u SDP.

´U našoj arhivi posjedujemo dokument koji je Šimunović potpisao kad je postao vijećnikom da će, istupi li iz ASH, svoj mandat vratiti stranci´, objasnio je Buljubašić temelje za tu tužbu. Istodobno Buljubašić je Mandatno-imunitetnoj komisiji Gradskog vijeća predao zahtjev za aktiviranjem svojega vijećničkog mandata koji je kao prvi na listi 2001. prepustio Nikoli Šimunoviću.

Glede odnosa u koaliciji SDP - HSS - HNS - LS - ASH - HSU u Gradskom vijeću nakon toga događaja Buljubašić drži da je ona pred raspadom, jer ASH podupiru HNS i LS. Prijevara, kakvu su počinili Šimunović i SDP, nastavio je, u Splitu se uvijek kažnjavala, to stoji i u Splitskom statutu iz 1311., pa se nadamo da će tako biti i danas, kad funkcionira pravna država. Posebno zabrinjava to što je SDP, kad su slično 1995. postupili vijećnici HSLS-a prelaskom u HDZ, odapinjao otrovne strjelice HDZ-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP sada inženjeringom želi oteti mandat koji mu ne pripada, i koji su građani povjerili ASH, odnosno meni kao prvom na listi, kazao je Buljubašić.

Presedan je što se to sada događa u koaliciji, što je naznaka SDP-ove nemoći da pošteno osvoji glasove birača i da će se tako ponašati i na idućim izborima, kazao je potpredsjednik splitskog ASH Dražen Pejković. ´Za takvu stranku koja udomljuje prebjege´, zaključio je Pejković, ´očito je, izbori ni nisu potrebni.´

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara