Split: Brodaricu kupio Kerum

Split: Brodaricu kupio Kerum
SPLITSKI poduzetnik Željko Kerum kupio je danas na Trgovačkom sudu u Splitu za šest milijuna e u r a građevine i zemljište na Brodarici u vlasništvu ´Diokoma´ u stečaju iako je prije petnaestak dana Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva najavljivalo kako će država kupiti taj prostor za gradnju tzv. Čačićevih stanova.

Na jutrošnjem usmenom nadmetanju za jednu od najprivlačnijih lokacija u samu središtu garda Splita pojavio se jedino Željko Kerum iako je bilo najavljeno da će se nadmetati i spomenuto ministarstvo, koje je, po najavama, kanilo otkupiti taj prostor za gradnju stanova po Programu poticane stanogradnje. No danas se na Sudu iz Ministarstva nije pojavio nitko, pa je prodaja Brodarice Željku Kerumu iznenadila okupljene.

Stečajni upravitelj Frane Krišto rekao je da je 2. prosinca tvrtka ´Kerum´ uplatila milijun kuna jamčevine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kompleks Brodarice s upravnom zgradom, Konfekcijom, Starom galanterijom i Termoplastikom obuhvaća prostor od 30 tisuća četvornih metara. Kupac je dužan u roku od 15 dana sklopiti ugovor o kupoprodaji i u roku od 60 dana uplatiti punu cijenu.

Željko Kerum je nakon nadmetanja izjavio da će u obnovu Brodarice uložiti tri do četiri puta više novca nego u njegovu kupnju te da je riječ o najvećem ulaganju na splitskom području u zadnjih deset godina. Po njegovim riječima kompleks na Brodarici bit će preuređen u stambeno-poslovne prostore, a u obnovi će posao naći 300 do 400 ljudi koji će i kad završe radovi ondje ostati.

Stečajni upravitelj Frane Krišto na kraju je rekao da će novac dobiven od kupnje biti namijenjen isplati otpremnina radnicima ´Diokoma´ i drugim vjerovnicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara