Split: Dan županijskih srednjih škola

U SPLITU je danas održan "Otvoreni dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije", na kojem su uoči ljetnih upisa srednje škole predstavile programe i ponudile obavijesti potrebne učenicima i roditeljima u izboru budućeg zanimanja.

Potpredsjednik Vlade Ante Simonić kazao je kako je takva smotra prilika učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola da upoznaju nastavne programe prije nego izaberu zanimanje koja će im odrediti budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Potrebno je prepoznavati značajke budućeg zanimanja, mogućnost obrazovanja, ali i zapošljavanja. Pri izboru škole, uza svu potrebnu pomoć, ipak je najvažnija osobna odluka, a na putu do takve odluke dragocjen je svaki podatak", kazao je dr. Simonić.

Djeci i roditeljima izbor može olakšati danas predstavljena knjižica pod naslovom "Želim biti?!" s opisom zanimanja i nastavnih planova te s popisom škola i domova u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Na smotri su danas ponuđeni i brojni tiskani materijali svih županijskih škola koje su istaknule temeljne programske odrednice, a neke škole priredile su i elektroničke prezentacije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara