split: knjiga mediterana od 29. rujna do 4. listopada

Međunarodna kulturna manifestacija Knjiga Mediterana, petnaesta po redu, održat će se od 29. rujna do 4. listopada u Splitu.

U okviru nje bit će održana i dva međunarodna znanstvena skupa, te predstavljeno petnaest hrvatskih izdavača koji se bave temom Sredozemlja. To je na današnjoj konferenciji za novinare rekao predsjednik Književnog kruga u Splitu akademik Nenad Cambi.

Iako je u samom začetku Knjiga Mediterana bila zamišljena kao svojevrstan sajam knjiga, s godinama se pretvorila skup izdavača koji predstavljaju svoja nova izdanja, a međunarodno obilježje daju joj znanstveni skupovi.

Ovogodišnji, šesti po redu skup iz serije kompartivne književnosti koji obrađuje recepciju hrvatske književnosti u svijetu, bavit će se europskim pogledima na Marinkovićev opus.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U radu tog skupa sudjelovat će stručnjaci iz Hrvatske, Italije, Španjolske i Njemačke, a razmatrat će se, među ostalim, Marinkovićeva viđenja Slovenije i Italije te engleske kulture.

Akademik Cambi istaknuo je kako će iznimno bogat biti izdavački dio programa, a bit će predstavljeno i nekoliko izuzetno vrijednih knjiga. Jedna od njih je i "Historia Salonitana" Tome Arhiđakona.

Organizatori Knjige Mediterana su Književni krug Split, Filozofski fakultet u Zagrebu i splitski Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara