Split: Metličić i Balić kod župana i gradonačelnika

ZLATNI splitski rukometni dvojac, Petar Metličić i Ivano Balić, nakon jučerašnjeg povratka u rodni grad gdje su im navijači priredili veličanstven doček u zračnoj luci Resnik, danas su bili počasni gosti u županijskom i gradskom poglavarstvu.

Već u ranim jutarnjim satima svečani prijem u poglavarstvu Splitsko-Dalmatinske županije, zlatnim je rukometašima, upriličio župan Branimir Lukšić zajedno sa svojim suradnicima. Tom prigodom Lukšić je kazao kako su svojim uspjehom rukometaši prouzročili eksploziju radosti, oduševljenja i emocija u cijeloj državi, te da je njihov uspjeh došao kao melem na ranu u ovim teškim vremenima. U znak priznanja za svjetsko zlato župan je Metličiću i Baliću uručio slike akademskog slikara Petra Letice s motivima splitske rive.

Pročelnik upravnog odsjeka za društvene djelatnosti u županiji Ilija Krišto najavio je kako će Petar Metličić i Ivano Balić za ovaj veliki uspjeh biti predloženi za godišnje županijske nagrade.

Rukometaši su potom preselili u prostorije Grada, gdje ih je u nešto opuštenijoj atmosferi primio gradonačelnik Splita Slobodan Beroš sa svojim suradnicima. Tom prigodom gradonačelnik je kazao da su svojim uspjehom uvelike doprinjeli promidžbi Hrvatske na međunarodnom planu, te oni sami promidžbi najsportskijeg grada na svitu, kako to Splićani vole reći. Gradonačelnik je u znak zahvalnosti Metličiću i Baliću uručio plakete grada Splita.

Petar Metličić se u ime obojice igrača zahvalio rekavši da su ovu pobjedu poklonili hrvatskom narodu i svom gradu Splitu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara