Split: O stanju u željezničkom prometu

PREDSJEDNIK Uprave HŽ-a Josip Mlinarić i splitskodalmatinski župan Kruno Peronja na današnjem su radnom sastanku raspravljali o stanju u željezničkom prometu na pruzi Split Zagreb, prometovanju nagibnih vlakova i mogućnosti uvođenja prigradske željeznice.

Kako se kaže u priopćenju Splitsko-dalmatinske županije, bilo je govora i o radovima u obnovi ličke pruge kojom se sada obavlja samo teretni promet u ciklusima od 36 sati.

Očekuje se, rečeno je, da će obnova ličke pruge biti gotova do 15. lipnja 2005., kad će početi i obnova ???kolodvora, a krajnji je HŽ-ov cilj da vožnja na pruzi Zagreb - Split traje četiri sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nagibni vlakovi Zagreb - Split ponovno će početi privremeno prometovati 12. prosinca i vozit će do 15. siječnja 2005., a redovito od 15. lipnja 2005. Tu će udaljenost prevaljivati za 5,40 sati, a osim u Karlovcu, Gospiću i Kninu stajat će i u Gračacu, Drnišu i Perkoviću.

Na sastanku je bilo govora i o uvođenju prigradskoga željezničkog prometa u okviru javnog gradskog prometa na pruzi Split - Solin - Kaštel Stari. HŽ je već osnovao tim koji će se baviti isključivo tim lokalnim prometom, a istaknuto je da od lokalnih vlasti u Splitu i Županiji očekuju potporu i suradnju.

(Hina) xmerc ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara