Split: Pančić predstavio akciju ˝Kišobran za dječje srce˝

Ministarstvo hrvatskih branitelja osiguralo je oko 2,7 milijuna kuna za operacije 39 djece s urođenim srčanim manama i šestero djece s bolesnom jetrom, što je 30 posto djece s takvim problemima u Hrvatskoj, rekao je ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Ivica Pančić danas u Splitu.

Pančić se u Splitu sastao sa splitskim gradonačelnikom Slobodanom Berošem, dogradonačelnikom Željkom Sikiricom i predstavnikom Šibensko-kninske županije Nikolom Mihaljevićem.

Ministarstvo hrvatskih branitelja već se treću godinu zaredom odreklo sredstava za darove djeci branitelja, prenamijenivši ta sredstva za novu humanitarnu akciju koju su nazvali ´Kišobran za dječje srce´, pojasnio je ministar Pančić.

Uz Ministarstvo branitelja, u tu je akciju uključena republička koordinacija braniteljskih udruga, Ministarstvo zdravstva i Klinička bolnica Rebro gdje će biti obavljene operacije djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od ukupno 39 djece sedmero je djece hrvatskih branitelja, 10 ih je s područja Dalmacije, a troje iz Splita.

Ministar Pančić rezultate te akcije već je predstavio u Osijeku i Rijeci, a nakon Splita bit će predstavljeni i u Zagrebu.

Cilj je te akcije, kazao je Pančić, da sva djeca imaju maksimalnu zdravstvenu zaštitu kao i njihovi vršnjaci u zapadnoj Europi.

Iako najavljeni iz Ministarstva branitelja, danas se na sastanku u Splitu nisu pojavili župani četiriju dalmatinskih županija, a ministar je nakon sastanka s predstavnicima grada posjetio Kliniku za dječje bolesti u Splitu gdje je održana kazališna predstava za bolesnu djecu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara