Split: Poništen natječaj za koncesiju plaže Zlatnog rata

SKUPŠTINA Splitsko-dalmatinske županije na današnjoj je sjednici većinom od 27 od nazočna 34 vijećnika poništila Natječaj za davanje koncesije za iskorištavanje plaže Zlatnoga rata u Bolu na Braču.

Županijsko je poglavarstvo nakon natječaja objavljena u "Narodnim novinama" potkraj prošle godine odlučilo koncesiju dodijeliti tvrtki "Modul" u Metkoviću koje je vlasnik rođak nogometaša Igora Štimca. Tu odluku Županijska skupština nikada nije potvrdila. Odluka Poglavastva je naišla na žestok otpor, osobito Boljana, koji smatraju kako tim pravim biserom na Jadranu trebaju gospodariti oni sami. Boljani su organizirali prosvjede u Splitu pred Županijskom skupštinom u čemu su ih poduprli u Županiji oporbeni SDP i HNS. Tako su uspjeli spriječiti da se ta točka uvrsti dnevni red Skupštine, a danas kad je uvrštena, natječaj je poništen.

Tomo Doko iz SDP-a zapitao je danas hoće li tko tražiti odgovornost za one u Županiji koji su svakako htjeli dati koncesiju "Modulu" i od Zlatnog rata napravili slučaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski vijećnici nakon duže rasprave danas su bez oporbenih vijećnika, koje predvodi SDP, jednoglasno odlučili da se županijske nagrade za životno djelo dodijele don Božidaru Medvidu za zasluge u očuvanju kulturne baštine te povjesničaru, književniku i odvjetniku Ivanu Mužiću. Jednoglasno su odlučili i o dodjeli triju pojedinačnih i pet skupnih nagrada te da počasni građani Splitsko-dalmatinske županije postanu Ante, Ivica i Janica Kostelić. O toj točki najviše se raspravljalo jer su neki vijećnici tražili da se cijela obitelj Kostelić, pa i mama Marica, proglase počasnim građanima. No predsjednik Komisije za dodjelu nagrada Kruno Peronja kazao je kako po Poslovniku to nije moguće premda je i majka sigurno pridonijela uspjehu svoje djece.

Rasprava o dodjeli nagrada trajala je više sati jer su oporbeni vijećnici bili vrlo nezadovoljni načinom dodjele, osobito nagrada za životno djelo. Napustili su sjednicu, a vratili su se tek kad je na red došla točka o poništenju natječaja za plažu Zlatni rat.

Klub SDP-a je, prosvjedujući zbog načina dodjele nagrada, povukao svog člana iz Odbora za dodjelu županijskih priznanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara