split: predstavljena papina enciklika o euharistiji

U splitskoj dvorani Katoličkog bogoslovnog fakulteta večeras je predstavljena Enciklika o euharistiji što ju je Sveti Otac Ivan Pavao II. namijenio biskupima, svećenicima i đakonima te svim osobama posvećenog života i vjernicima laicima.

Don Claudio Rossini, direktor vatikanske izdavačke kuće Liberia Editrice koja je izdala Encikliku, rekao je kako je samo u Italiji do sada prodana u 70.000 primjeraka. Požalio se kako su talijanski novinari Enciklici posvetili pozornost samo dva do tri dana i to, kako je kazao, kratkim i površnim tekstovima.

Ova izdavačka kuća ne traži komercijalnost i to joj nije u prvom planu, tiskajući knjige iz liturgije, svjetovnog prava i općenito povijesti, rekao je don Rosssini.

Profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu don Ante Mateljan kazao je pak kako je izlazak Enciklike samo mjesec dana nakon pojavljivanja u Italiji na hrvatskom jeziku, izuzetan uspjeh. Dodao je da je Enciklika u Hrvatskoj izišla u vrlo zgodnom trenutku pred treći pohod Svetog Oca Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazočne je pozdravio i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije msgr. Ivan Čubelić rekavši da je ova Enciklika najsigurniji put za duhovni život.

Na predstavljanju su govorili i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu don Mladen Parlov te Petar Balta, glavni urednik u nakladnoj kući Verbum, koja je izdala hrvatsko izdanje Enciklike.

(Hina) merc ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara