SPLIT: PREMIJERA GRADSKOG KAZALIŠTA LUTAKA

Splitsko Gradsko kazalište lutaka održalo je večeras u dvorani Doma Hrvatske vojske u Lori treću ovosezonsku premijeru predstavu "Lastavice" autorice Lade Martinac Kralj, u režiji Joška Juvančića, za koju je lutke i scenu kreirala Vesna Balabanić, a glazbu skladao nenad Šiškov.

U tom svojevrsnom ptičjem mjuziklu uloge su tumačili: Sanja Vidan, Srđan Brešković, Andrea Majica, Milana Buzolić, Milena Blažanović, Alin Antunović, Ivica Beatović, Ivan Medić, Branimir Rakić i Dijana Gerić.

Duhovita priča o lastavičjoj obitelji i njezinu toplom gnijezdu na seoskom imanju, namijenjena je mlađoj djeci koja kroz priču upoznaju tri male sestre lastavice koje se prvi put susreću sa svojim okolišem, susjedima i uče prve zamahe nejakim krilima kako bi se vinule put slobodnog neba. Na tom ih putu prati niz poteškoća, a zahvaljujući roditeljima i susjedima i njihovoj skrbi male lastavice ih svladavaju i upuštaju se na prve samostalne letove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priča Lade Martinac - Kralj simbolički govori o djeci i njihovu odrastanju, svim izazovima i novinama koje potiču njihovu radoznalost, ali i izazivaju strah i želju za odgađanjem početka samostalnog života.

Redatelju Jošku Juvančiću, profesoru na Akademiji dramskih umjetnosti i dugogodišnjem umjetničkom ravnatelju Dubrovačkih ljetnih igara, ovo je treći izlet u splitski lutkarski svijet, dok je dramaturginji Ladi Martinac-Kralj, to prva suradnja sa splitskim GKL-om, iako je do sada uspješno surađivala s lutkarskim kazalištima u Zadru i Zagrebu.

(Hina) xdstr yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara