Split: Privedeni osumnjičeni za ubojstvo Krunoslava Šokičića

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni pritvor i pokrenuo istragu protiv Ante Mardetića i Ankice Đokić, oboje iz Splita, osumnjičenih za ubojstvo 43-godišnjeg Krunoslava Šokičića iz Gračaca, rodom iz Vinkovaca, čije je tijelo pronađeno 27. studenoga, u četvrtak, u Nepotovoj ulici u Splitu.

Osumnjičeni su privedeni jutros, a pritvor im je određen, po riječima istražnog suca Nevena Cambija, zbog posebno teških okolnosti počinjenja i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Osumnjičeni Mardetić brani se šutnjom, dok je njegova pomagačica odgovarala na pitanja u istrazi, no nije priznala počinjenje kaznenog djela, doznaje se od istražnog suca Cambija.

Neslužbeno se doznaje da su osumnjičeni prostitutka i njezin svodnik, otprije poznati policiji. Obdukcija nije utvrdila uzrok smrti jer se još čekaju toksikološki nalazi, no sumnja se u gušenje. Neslužbeno se doznaje i da je tijelo nesretnog Šokičića dva dana držano u stanu osumnjičenih prije nego su ga iznijeli na ulicu u splitskom Getu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Leš je bio prislonjen uza zid na zabačenom platou pokraj jedne banke, nevidljiv s ulice, a primijetila ga je u četvrtak oko 8 sati prodavačica u obližnjem butiku koja je i pozvala policiju.

Na mjestu pronalaska nisu nađeni vidljivi znakovi nasilja, kao ni na samom tijelu ubijenoga čija je glava bila zamotana u krvavo platno. Šokičić je bio u majici kratkih rukava, bez cipela, a kod njega su pronađene iskaznice lovačkog saveza i društva hrvatskih političkih zatvorenika, autobusna karta na liniji Gračac - Split s datumom od ponedjeljka, te 30 kuna i ključ skutera.

Zbog toga se pretpostavlja da motiv ubojstva nije materijalne naravi, a zbog čega je ubijen pokazat će daljnja istraga.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara