Split za socijalno ugrožene kupuje stanove od "Lavčevića"

Splitsko je Gradsko poglavarstvo na današnjoj sjednici odlučilo kupiti 20 stanova građevne tvrtke "Lavčević" za socijalno ugrožene obitelji.

Ta je tvrtka, naime, na natječaju ponudila najpovoljniju cijenu od 7250 kuna po četvornom metru. Stanovi će biti useljivi 31. listopada ove godine, a ovih dana Poglavarstvo će objaviti natječaj i pravilnik za sastavljanje lista prvenstva socijalno ugroženih kojima će pripasti ti stanovi. Budući da je u istoj zgradi ostao još jedan stan za prodaju, grad je odlučio kupiti i taj, 21., stan u koji će useliti neku od obitelji koje moraju biti iseljene iz baraka na groblju Lovrincu s mjesta predviđena za gradnju braniteljskog spomen-groblja.

Poglavarstvo je odlučilo raščistiti dio splitske tržnice u Hrvojevoj ulici do Dioklecijanove palače i ukloniti veći broj ilegalnih i legalnih štandova. Ako te štandove ovaj vikend ne uklone sami vlasnici, o trošku vlasnika uklonit će ih koncesionar tržnice tvrtka "Hippos".

Član Poglavarstva za gospodarenje gradskom imovinom Kolja Grisogono kazao je kako se zbog uklanjanja štandova očekuju teškoće, no Poglavarstvo neće odustati kao ni od skidanja svih oglasa sa zidova Dioklecijanove palače. Kako je kazao, Poglavarstvu će u tome pomoći komunalni redari i policija.

Kad se obnovi i uredi te ukrasi zelenilom, u Hrvojevoj ulici će se tik uz Dioklecijanovu palaču postaviti ujednačeni i ljepši novi štandovi u kojima će raditi samo oni koji su se već legalno bavili prodajom. Tako će, kazao je Grisogono, Split na veliku proslavu 1700 godina Splita, na blagdan sv. Duje 7. svibnja, Hrvojeva ulica, kojom tradiconalna prolazi procesija, dočekati u cijelosti preuređena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cilj je akcije očistiti i osvijetliti zidine Dioklecijanove palače, stvoriti novu pješačku zonu i ozeleniti cijeli prostor. Troškove premještaja i postavljanja novih štandova podmirit će koncesionar "Hippos", a komunalno uređenje Hrvojeve ulice financirat će grad.

Poglavarstvo je prihvatilo i operativni plan zaštite od šumskih požara te imenovalo stožer za pripremu ovogodišnje protupožarne sezone.

Donijelo je također odluku o izgradnji 108 parkirališnih mjesta pokraj Kliničke bolnice za što će iz proračuna izdvojiti pola milijuna kuna.

Odlučilo je također objaviti javni natječaj s kojeg će izabrati najbolji rad, odnosno poprsje oca hrvatske književnosti Marka Marulića, koje će na jesen biti postavljeno na obali Punta Arenasa u Čileu.

(Hina) xmerc yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara