Split živi pod dojmom utakmice s Brazilcima

SINOĆNJA nogometna utakmica reprezentacija Hrvatske i Brazila danas je tema razgovora u svakom gradskom kafiću, na splitskoj rivi, pjacama, u uredima, trgovinama.

Nogometni spektakl koji je na Poljud doveo više od trideset tisuća gledatelja, već je danas jasno, ući će u povijest grada pod Marjanom i, kako danas komentiraju mnogi Splićani, može se računati da će se o Splitu i njegovu športu govoriti do dana kada je Brazil došao i nakon toga.

Otkako je momčad peterostrukog svjetskog prvaka Brazila sletjela, u Splitu je sve drukčije - od "uzbune" i športskog šušura oko hotela Park, gdje su Brazilci bili odsjeli i koji je dva dana bio potpuno blindiran, pa sve do ugašenih zvučnika u kafićima obližnjih Bačvica kako se gosti iz Brazila ne bi uznemiravali.

Za razliku od nekih drugih nogometnih susreta, unatoč masi automobila i ljudi koja se slila u grad, ne samo s otoka i iz Dalmacije, nego i iz drugih krajeva Hrvatske, a i iz inozemstva, splitska policija jučer nije zabilježila niti jedan incident.

Zapravo, samo je jedna osoba privedena jer je bila u alkoholiziranom stanju te je zadržana do kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nije evidentirano niti jedno, inače normalno u ovakvim okolnostima, oštećenje vozila ili objekata. Nigdje u gradu policija jučer nije imala potrebe koristiti sredstva prisile.

Sve to govori koliko grad športskog duha poštuje vrhunski šport, odnosno vrhunski nogomet što ga je pružila jučerašnja nogometna utakmica koja je završila remijem.

Hotelski smještaj u gradu bilo je nemoguće pronaći, a ruke su jučer zadovoljno trljali i privatni iznajmljivači soba. Nije se pitalo pošto je spavanje.

Jadrolinija je do kasnih noćnih sati prevozila otočane svojim kućama zbog kojih je uvela i kasne noćne linije.

Brojni ljubitelji nogometa kažu da će se Split od sada pamtiti kao grad u kojem je igrala reprezentacija Brazila, a kojoj su hrvatski nogometni reprezentativci dokazali da su dostojan protivnik, a Split i Splićani da su kadri organizirati pravu športsku feštu.

Brazilske nogometne zvijezde napustile su Split tijekom prijepodneva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara