Splitska banka podržala izvoznike

SPLITSKA banka Société Générale Group d.d i udruga Hrvatski izvoznici potpisali su danas Sporazum o suradnji kojim su dogovoreni ciljevi budućeg zajedničkog rada na promicanju hrvatskoga izvoza. Sporazum su, u zagrebačkom uredu Uprave Splitske banke te u nazočnosti članova Upravnog odbora udruge Hrvatski izvoznici i Uprave Splitske banke d.d., potpisali predsjednik Uprave Splitske banke Pierre Boursot i predsjednik HIZ-a Darinko Bago.

Temeljem zaključenog sporazuma Splitska banka i Hrvatski izvoznici ugovaraju poslovnu suradnju na području poticanja hrvatskog izvoza, uzevši u obzir ulogu Banke kao snažne financijske institucije sa značajnim udjelom u hrvatskom bankarskom sektoru i raznolikim uslugama usmjerenim poduzetnicima i izvoznicima, te ulogu HIZ-a kao predstavničkog tijela društava i organizacija čija je misija poticanje i zastupanje interesa hrvatskog izvoza.

"Splitska banka i Hrvatski izvoznici uspostavljaju redovnu suradnju kroz zajedničke inicijative za unapređivanje poslovnog okruženja, stvaraju pretpostavke za povećanje izvoza te će zajednički organizirati predavanja i radionice za izvoznike u područnim RH u svrhu ravnomjernog gospodarskog razvoja. Pored toga, Banka će sustavno razvijati pakete usluga, servisa i kreditnih linija za bolju potporu izvoznika“, među ostalim stoji u potpisanom Sporazumu o poslovnoj suradnji" - rekao je predsjednik Uprave Splitske banke Pierre Boursot

Do sada su partnerski odnosi uspostavljeni s Hrvatskom bankom za obnovu razvitak, Hrvatskom poštanskom bankom, Partner bankom i Privrednom bankom Zagreb, a u pripremi je uspostava suradnje s još nekoliko banaka. Iako je tek danas svečano zaključena, suradnja Hrvatskih izvoznika i Splitske banke već je započela uključivanjem stručnjaka Splitske banke u rad HIZ-ovog Odbora za financiranje izvoza, koji je početkom ove godine izdao Vodič za financijsku pomoć izvoznicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara