Splitski HDZ podupire razrješenje župana Lukšića

Predsjedništvo splitskog HDZa na današnjoj je sjednici jednoglasno poduprlo odluku Županijskog odbora HDZa da se razriješi dužnosti župan Branimir Lukšić, kaže se u priopćenju nakon sjednice što ga je potpisao predsjednik splitskog ogranka Zvonimir Puljić.

U priopćenju se kaže da Predsjedništvo gradskog odbora "daje priznanje za političku zrelost svim vijećnicima Županijske skupštine koji su svojim potpisima omogućili otvaranje postupka smjene župana Lukšića". "Priznanje se odaje i koalicijskim partnerima u Županiji koji korektno provode sporazum ne dopuštajući da ih egocentričnost pojedinaca i medijski pritisci pokolebaju u odlučnosti da održe stabilnost vlasti u Splitksko-dalmatinskoj županiji", stoji u priopćenju.

Predsjedništvo Gradskog odbora HDZ-a Splita zaključilo je također da je članstvo HDZ-a u tom gradu spremno preuzeti odgovornost za vođenje grada i države i jednodušno je u potpori vodstvu stranke.

Županijski odbor HDZ-a sredinom ožujka zatražio je ostavku župana Branimira Lukšića zbog njegove "višemjesečne nesuradnje sa strankom".

(Hina) merc ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara