Splitski HNK gostuje u kazalištu Mala scena

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE iz Splita ovaj tjedan gostuje u zagrebačkom kazalištu Mala scena, s predstavom "Hajdemo skakati po tim oblacima", u režiji Nenni Delmestre.

"Hajdemo skakati po tim oblacima" najnovija je drama Elvisa Bošnjaka, dirljiva priča o neostvarenoj ljubavi koju maestralno izvode Bruna Bebić Tudor i sam Elvis Bošnjak. Ona i On, u suptilnoj međuigri i intimističkoj atmosferi, preispituju svoj ljubavni odnos i granice dozvoljenog u igri ljubavi. U nizu zasebnih epizoda ljubavnih parova dobiven je svojevrsni omnibus koje povezuje zajednička tematika.

Scenografiju potpisuje Ozren Bakotić, glazbu je izabrala Lina Vengoechea, koja je ujedno i asistentica režije, a kostime je izradila Danica Dedijer.

Predstava je praizvedena 20. travnja 2004. godine u splitskom HNK. U kazalištu Mala scena predstave će igrati 10., 11. i 12. studenoga u 20 sati.

12. studenoga u 17 sati u ovom kazalištu premijerno će biti izvedena predstava Jasena Boka "Luka gospodar čarolije", u kojoj naslovnu ulogu čarobnjaka igra glumac i poznati mladi iluzionist Luka Vidović.

Pod redateljskom palicom Nore Krstulović, Luka Vidović napravio je predstavu koja djecu uvodi u svijet čarolija, kako kazališnih tako i onih mađioničarskih.

Lukine čarolije postaju dio bajkovite drame o potrazi dječaka za vlastitim ja kroz niz fantastičnih i uzbudljivih pustolovina. Kroz priču o borbi između dobrog i lošeg čarobnjaka te uz obilje mađioničarskih trikova, predstava govori o prijateljstvu i odanosti koje prolazi kroz razna iskušenja, no uz pomoć svojih malih pomagača iz publike Luka će uspjeti vratiti svog najboljeg prijatelja u ljudski oblik.

Predstava je rađena za djecu od 5 do 13 godina.

(Foto: Mala scena)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara