Splitski HNS poziva SDP i HSS na koaliranje

ŽUPANIJSKI i splitski HNS pozvali su danas SDP i HSS Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita da utječu na središnjice svojih stranaka kako bi se potpisala predizborna koalicija na državnoj razini između HNS-a, SDP-a i HSS-a.

Predsjednik županijskog HNS-a Srđan Gjurković kazao je kako na lokalnoj razini u tom dijelu Hrvatske HNS vrlo dobro surađuje sa SDP-om te želi da se ta suradnja proširi i na državnu razinu.

"Izgledi te koalicije na idućim lokalnim izborima bili bi vrlo veliki i sigurno bi dobila 130 tisuća glasova koji su na prošlim izborima otišli HDZ-u", kazao je Gjurković na konferenciji za novinare.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Gradskog odbora HNS-a Joško Dvornik rekao je da je ta koalicija, s LS-om i Librom, i sada na vlasti u Splitu, ali kako žele da se takva predizborna suradnja uspostavi sa SDP-om i HSS-om i na državnoj razini.

Split je, kazao je Dvornik, predvodnik u dogovaranju sa SDP-om i HSS-om, a ne bude li predizborne koalicije, HNS je spreman izići sam na izbore i u gradu postupiti onako kako odluči središnjica stranke.

"Moguće je i da mi u Splitu sklopimo predizbornu koaliciju sa SDP-om i HSS-om te Librom i LS-om, ali ćemo tada zahtijevati ravnopravniji odnos nego je bio do sada, jer sadašnji član splitske koalicije HSS danas nije ono što je bio jučer", kazao je Dvornik.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara