Splitski masturbator za ubojstvo majke dobio 10 i pol godina zatvora

SPLIĆANIN Dino Babić osuđen je zbog ubojstva majke na 10 i pol godina zatvora, i to pravomoćno. Vrhovni sud odbio je žalbu branitelja Borisa Majića i tako potvrdio u cijelosti nepravomoćnu presudu suca Bruna Kleina, koji je 23-godišnjeg Babića nepravomoćno osudio početkom srpnja.

Majku izudarao kipićem, a onda je ugušio kravatom

Babić će odrobijati ukupno 11 godina zatvora, jer mu je opozvana i pravomoćna uvjetna presuda za krađu od godine dana zatvora uvjetno s rokom kušnje na tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić je majku zatukao kipićem po glavi i onda je ugušio kravatom. Istom onom kojom se sam gušio dok je masturbirao želeći pojačati seksualni doživljaj.

Sud je pokušao uvjeriti da se samo branio i da ga je majka napala pijana s nožem. Tužitelj Petar Čipćić iznio je, međutim, drugačiju verziju, koju je u konačnici prihvatio i Vrhovni sud. Naime, majka je užasnuta prizorom kojeg je zatekla u sinovoj sobi priskočila s nožem kako bi Dinu odrezala kravatu s kojom se gušio dok je masturbirao. 

Zbog brutalnosti i suludosti samog djela isprva se činilo da će Babić biti neubrojiv, no vještak psihijatar utvrdio je tek da je bio smanjeno ubrojiv, ali i dalje, uvjetno rečeno, normalan i zreo za suđenje pod punom kaznenom odgovornošću!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara