Splitski oporbeni vijećnici za izglasavanje nepovjerenja gradonačelniku

DVANAEST oporbenih vijećnika u splitskom Gradskom vijeću (HDZ,HSLS,HSP,HČSP,HKDU) sinoć je u prostorijama HSLSa potpisalo zahtjev za izglasavanjem nepovjerenja nedavno izabranom splitskom gradonačelniku Miroslavu Buličiću, potvrdili su jutros Hini predsjednik splitskog HDZa Zvonimir Puljić i predsjednik splitskog HSLSa Petar Krolo.

U međuvremenu je nezavisni vijećnik Zoran Kastropil, koji je nedavno na sjednici Gradskog vijeća pokrenuo tu inicijativu, a u tjedan dana nitko ju nije potpisao, povukao svoj zahtjev i potpis s njega.

Za stavljanje na dnevni red Gradskog vijeća točke o izglasavanju nepovjerenja gradonačelniku potrebno je prikupiti devet vijećničkih potpisa, a za izglasavanje 13 vijećnika.

"Mi smo kolegijalni, potpisali smo ono što je Kastropil od nas tražio", kazao je Hini Petar Krolo. Zvonimir Puljić kaže da sinoć potpisani zahtjev ipak neće ići pred Gradsko vijeće jer je, kako je rekao, neozbiljno takvo što napraviti ako nema potpisa svih 13 vijećnika voljnih izglasati nepovjerenje gradonačelniku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Buličić je 5. rujna za gradonačelnika, kao nezavisni kandidat, izabran upravo trinaestim glasom Zorana Kastropila koji je podržao vladajuću koaliciju predvođenu SDP-om, a 29. rujna inicirao je zahtjev za gradonačelnikovom smjenom.

Oporbenjaci u splitskom Gradskom vijeću kažu kako je sada Kastropil na potezu te da on odlučuje hoće li Split ići na izbore u isto vrijeme kada će se održavati i izbori na državnoj razini.

Zoran Kastropil rekao je Hini kako "sa sinoćnjim potpisivanjem nema ništa i da se HDZ i njegovi partneri peru pred javnošću jer osam dana nisu htjeli potpisati njegov zahtjev za smjenom gradonačelnika, a sada su skupili potpise u jednu večer". "To me ne zanima", ustvrdio je Kastropil.

Splitski gradonačelnik Miroslav Buličić, zamoljen za komentar, kratko je rekao: "Sve je to život"
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara