splitski tjednik feral tribune ne izlazi ovog tjedna

Splitski tjednik Feral Tribune sutra se neće pojaviti u prodaji jer prelazi na stari crnobijeli format zbog financijskih teškoća, a novi broj izaći će idući petak, doznaje se od direktora tjednika Zorana Ercega.

"Razlog tom potezu je neisplativost izlaženja Ferala u aktualnom malom formatu u boji, pa će se tjednik ubuduće od 16. siječnja vratiti na svoj stari prepoznatljivi veliki crno-bijel format", kazao je Erceg Hini.

Erceg tvrdi da je naklada Ferala ipak zadovoljavajuća, no ističe da ih je na takav potez natjerao nedostatak komercijalnih oglasa, monopol na marketinškom tržištu i manipuliranje oglasnim prostorom, drakonske sudske presude kojima se potkopavaju kritički mediji te, kako je rekao, pljačkaški PDV na novine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno će se zbog, kako je rekao, financijske konsolidacije, zaposlenima u naredna dva, tri mjeseca plaće smanjiti 30 posto.

U službenom Feralovom priopćenju za javnost uz ostalo se kaže da će Feral Tribune, kao zadnji preostali mali novinski nakladnik i najpoznatiji hrvatski list u svijetu nastaviti nepotkupljivo i otvoreno analizirati stvarnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara