Sporazum Crkve, države i riječkog Sveučilišta o zamjeni nekretnina

PREDSTAVNICI Crkve, države i riječkog Sveučilišta danas su potpisali sporazum o dogovornoj zamjeni nekretnina, prema kojem će prostor Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment u Iki pored Opatije, koji je bio u vlasništvu Crkve pripasti Sveučilištu, a Crkva će zauzvrat dobiti zgradu riječkog Filozofskog fakulteta, koja je smještena u blizini Nadbiskupije.

Sporazum su potpisali ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, rektor riječkog Sveučilišta Danijel Rukavina i nadbiskup riječko-senjski Ivan Devčić.

Sporazum koji je danas potpisan predstavlja novi pristup rješavanju problema u sustavu visokog obrazovanja, naglasio je ministar Primorac dodajući kako je sporazum definiran u rekordnom roku od svega nekoliko mjeseci.

Dovršenje nove zgrade Filozofskog fakulteta planira se do 2008., u okviru prve faze riječkog sveučilišnog campusa, naglasio je rektor riječkog Sveučilišta Danijel Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nadbiskup riječko-senjski Ivan Devčić rekao je kako bi riječki teološki studij trebao s vremenom prerasti u samostalan fakultet koji će postati dio riječkog Sveučilišta.

Po Devčićevim riječima, riječka Nadbiskupija potražuje još dva objekta i to Djevojački dom Turnić i Osnovnu školu Škrljevo.

Ministar Primorac je rekao kako crkva u Hrvatskoj potražuje od 20 do 25 objekata u kojima su trenutno smještene obrazovne institucije. U Zagrebu postoji ukupno šest takvih institucija, koje su pripadale Družbi Sestara milosrdnica Svetog Vinka.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara