Sporazum o gospodarskoj suradnji s kineskom pokrajinom Liaoning

PREDSTAVNICI Hrvatske gospodarske komore (HGK) Županijske komore Rijeka i Gospodarske komore kineske pokrajine Liaoning potpisali su jučer u Shenyangu Sporazum o gospodarskoj suradnji kojim se predviđa suradnja u području industrije, trgovine te na sajamskim priredbama.

Po riječima direktora županijskog Centra za promicanje i razvoj drvne industrije pri HGK Marijana Kavrana gospodarstvenici pokrajine Liaoning zainteresirani su poslove uvoza drva, izvoz medicinske opreme, zajednička ulaganja te usluge riječke luke i korištenje riječkog prometnog pravca pri ulasku kineske robe na europsko tržište.

O tim će poslovima biti riječi pri uzvratnom posjetu gospodarskog izaslanstva pokrajine Liaoning koji je najavljen za prvu polovicu sljedeće godine, kazao je Kavran.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrajina Liaoning ima oko 42 milijuna stanovnika, jedna je od razvijenijih kineskih pokrajina. Smještena je na sjeveroistoku zemlje, a u gospodarstvu su najznačajniji pomorstvo, industrijska proizvodnja, poljoprivreda i transport.

Suradnja primorsko-goranske županije i pokrajine Liaoning počela je prošle godine kada su sporazum o suradnji potpisali predstavnici uprava tih dvaju područja.

U primorsko-goranskom izaslanstvu uz predstavnike HGK su predstavnici riječke Lučke uprave te županijskog Udruženja drvoprerađivača, a danas će posjetiti luku Shangai.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara